29.5.2012

Hoitakaa homma

Kaksi opettajaa jäi ansaitulle eläkkeelle. Kollega halusi antaa kakun läksiäislahjaksi. Hän toivoi tekijältä: 30 hengelle jotain hauskaa, aiheena vaikka työkalut tai moottoripyörät, konjakkiakin saa olla. Tämä huristeli ulos mietintämyssystäni:



Kakku on konjakilla aateloitu suklaakakku. Tässä ohje:

Pohja:

·         100 g taloussuklaata
·         1 dl kermaa
·         200 g voita
·         1,5 dl sokeria
·         3 munaa
·         40 g mantelijauhetta
·         1 rkl konjakkia
·         2 rkl tummaa kaakaojauhetta
·         2 tl leivinjauhetta
·         2,5 dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa kermassa kattilassa ja jäähdytä. Vatkaa munat ja voi valkeaksi vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää konjakki ja mantelijauhe varovasti sekoittaen. Siivilöi lopuksi vehnäjauho-leivinjauho-kaakao-seos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteessa alatasolla n. 40 min. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Täyte:

·         1 liivatelehti + 1 rkl appelsiinimehua
·         1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
·         200 g appelsiinituorejuustoa
·         250 g rahkaa
·         300 g appelsiinimarmeladia

Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaahto, tuorejuusto ja rahka. Lisää kuumennettuun appelsiinimehuun liotettu liivate (jota siis pitää ensin pehmentää kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia ja puristaa sitten kuivaksi) koko ajan sekoittaen. Leikkaa täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta kukin osa appelsiinimehu-konjakki-hömsäyksellä (1,5 dl mehua ja 3 rkl konjakkia). Täytä siten, että sivelet ensin marmeladia kakkupohjalle ja levität sitten täytettä aimo annoksen päälle. Kokoa kakku, pane paino päälle ja lykkää jääkaappiin vetäytymään yöksi.

Kuorrutus:

·         100 g voita
·         1 dl tomusokeria
·         100 d taloussuklaata
·         1 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää suklaasula ja kaakao. Sekoita tasaiseksi. Levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele.



Tein kakkutaikinan sun muut värkit kolminkertaisena. Paistoin lasagnevuoassa. Kokosin kakun kanariankeltaiselle tarjottimelle, missä kakku oli hyvä kantaa juhlapaikalle. Kuorma-auton pyörät samoin kuin kakusta törröttävät lapiot suojasin foliolla, etteivät pääse värjäämään yms. kakkua. Kippilavalta vyörytin kakulle ison pussillisen hedelmämarmeladeja.

Nuori rouva oli tarjoilemassa kahden kaveruksen eläköitymistilaisuudessa. Oli kuulemma pakana napsinut melkein kaikki marmeladit omiin suihinsa ;)

Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti