8.9.2011

Porkkanat rullalla

Minne ikinä menemmekin, Vanha herra valitsee kahvilassa aina porkkanakakkua, porkkanakakkua ja vielä kerran porkkanakakkua. Tylsyyksien tylsyys tässä ihanien kakkujen ihanassa maailmassa, sanon minä! Mutta kun mies kerta on noin yksioikoisen johdonmukainen, päätin palkita hänet omatekemällä porkkanakakulla - taas.

Pohjaa varten vatkasin 4 dl sokeria ja 1 dl rypsiöljyä. Lisäsin taikinaan 4 munaa yksitellen koko ajan vatkaten. Sitten lisäsin taikinaan jauhoseoksen mausteineen: 4 dl vehnäjauhoja, 1,5 dl soodaa, 1 tl suolaa, 2 tl kanelia, ripaus muskottipähkinää. Lopuksi sekoitin varovasti taikinaan 4 dl hienoksi raastettua porkkanaa. Paistoin piirakkaa 175 asteessa noin 45 min. Käärin jäähtyneen pohjan vuokineen päivineen folioon ja annoin levätä jääkaapissa pari päivää.

Kopsautin viileän pohjan tarjoiluastiaan ja voitelin pinnan ohuelti lemon curdilla. Sitten levittelin päälle sitruunaisen kuorrutteen: 50 g huoneenlämpöistä voita, 2 dl tomusokeria ja 200 g sitruunatuorejuustoa. Kuorrute kannattaa sekoittaa hyvin, ettei siihen vain jää kökköjä!

Kuorin kaksi porkkanaa perunankuorimaveitsellä. Sitten vetelin veitsellä koko porkkanan pituudelta ohuita lastuja, jotka keitin sokerivedessä napakan taipuisiksi. Valutin ja kuivasin porkkanalastut. Sitten kieputtelin niistä kiharoita kakun päälle. Loppusilauksen tein fariinisokerilla.

Yhä ja aina vaan rakastava Vanha rouva
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti