24.7.2011

Kalajuttuja

Viikonloppuna päätin herkutella kalalla. Passitin Vanhan herran kalasatamaan ostamaan siikaa ja lohta. Niitä ilman ei ollut kotiin tulemista.

Perjantai-iltana grillasin lime-siikaa. Siikafileiden päälle ripottelin merisuolaa ja jauhoin mustapippuria. Muutama tippa oliiviöljyä ja raastettua limenkuorta. Sitten painelin pinnalle salvianlehtiä. Grillasin 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Kyytipoikana tarjosin mangoldimuhennosta oman maan antimista.
 
 
Lauantai-illan kruunasin grillatuilla lohimedaljongeilla, joiden mausteena toimi suola, pippuri ja sitruunankuori. Öljyä en lisännyt, sillä lohi on rasvainen kala. Lisukkeena kervasienimuhennosta omapoimimista korviksista sekä retiisi-tomaatti-minttu-salaattia.


Vanha herra meinasi halkaista itsensä. Hyvä, että kelpasi.

Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti