26.7.2011

Juopuneen hämähäkin piperrys


Kakun syynä ja aiheena olkoon vaikka se, että vietin nimipäivääni akkainviikolla ja unohdin sen tyystin. Ilman lahjatulvaa ja tuhansia onnentoivotuksia jääneenä leivoin lohdutuksekseni suklaakakun:

Taikinaan tarvitsin 3,5 dl sokeria, 2 munaa, 3,5 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 0,5 tl suolaa, 1 rkl kaakaota, 1 tl vaniljasokeria, 1 rkl valkoviinietikkaa, 1 dl rypsiöljyä, 2,5 dl mansikkakermaa ja 2 rkl punaista karamelliväriä. Vaahdotin sokerin ja munat valkeaksi vaahdoksi. Sekoitin mukaan keskenään sotkotetut kuivat aineet ja perään lurautin märät aineet. Paistoin kakkuan 175 asteessa melkein tunnin. Kun kakku oli seuraavana päivänä oikein jäähtynyt, leikkasin sen kolmeen osaan ja lapoin väleihin vispaamaani täytettä: 400 g maustamatonta tuorejuustoa, 1 prk rahkaa, 4 dl tomusokeria.

Samaa täytettä levittelin kakun päälle. Kovin lättänältä näytti, joten sain piperryskohtauksen. Pursottelin täytteestä pienen pienellä o-aukkoisella terällä juopuneen hämähäkin verkkoa kakun reunoihin ja keskelle leikkasin mansikkakukkasen.


Nyt taidan keittää itselleni päiväkahvit ja leikata aimopalasen ikiomaa nimpparikakkuani. Seurakseni liittyköön komisario Koskinen Tampereelta.

Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti