17.4.2011

Samettista musliinikastiketta

Vanha herra toi kaupasta lohen ja parsanipun. "Tee nuista jotain hyvää!", kuului pyyntö ja sitten herra häipyi ulkohommiin. Onneksi olin ostanut edellisenä päivänä uuden akkainlehden, jossa oli mieltäni ja uteliaisuuttani kutkuttava musliinikastikkeen ohje. Kastikkeeseen tarvitaan 6 kananmunankeltuaista, 4 rkl sitruunanmehua, 0,5 tl suolaa, 220 g voita, 0,75 dl kermaa. 

Tässä marssijärjestys, jotta Vanha herra olisi onnellinen:

1) Lohi fileiksi. Päälle hieman suolaa ja valkopippuria ja sitruuna ohuiksi renkuloiksi viipaloituna. Sitten uuniin muhimaan 150 asteeseen puoleksi tunniksi.

2) Nopea pikkusalaatti punasipulista, tomaatista, salaatinlehdistä. Päälle loraus sitruunarypsiöljyä, mustapippuripyöräytys, hunajakiepautus. Koristeeksi mansikkaruusu.

3) Parsat kuorettomiksi perunankuorimaveitsellä. Suolaa kiehuvaan veteen. Parsat nippuna veteen kypsymään vajaaksi vartiksi.

4) Kastikkeen teko juuri ennen tarjoilua. Voi sulaksi ja valkoinen sakka pois. Keltuaiset, sitruunanmehu ja suola pyörälle päästään tehosekoittimessa - muutama sekunti riittää. Kuuma voisula keltuaisseokseen ohuena liruna koko ajan vatkaten. Lopuksi vaahdotettu kerma kastikkeeseen hellästi sekoitellen.

5) Joten kala lautaselle, viereen pikkusievä salaatti ja höyryävät parsat. Kastike parsojen päälle.

Vanha herra oli onnellinen. Vanha rouva myös

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti