1.4.2011

Mangokakku pääsiäisen esimaistiaiseksi

Ihan selvä mangokakkuhan se siinä. Pohjaan murskasin 175 g kaurakeksejä. Sekoitin murskaan 75 g voisulaa. Töpöttelin keksipohjan leivinpaperilla pingoitettuun irtopohjavuokaan. Päälle hurautin täytteen (200 g maustamatonta tuorejuustoa, 1 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 2 dl kermaa vaahdotettuna ja 2 rkl sitruunamehua, johon sulatin 4 esiliotettua liivatelehteä). Nostin kakun jääkaappiin hyytymään yöksi.

Tänä aamuna liottelin 2 liivatelehteä ja sulatin ne mangopurkista liruttelemaani sokeriliemeen. Sauvasekoitin huristen soseutin säilykepurkillisen mangoa (225 g). Mangososeeseen liivateliemi ja koko kastike hyytyneen juustokakun päälle. Taas jääkaappiin. Illan tullen irrottelin kakun vuoasta ja siirsin sen lastan avulla tarjoiluvatiin. Sitten ananaskirsikat päälle koristeeksi.

Vanha herra kehui kakkua hyväksi - ei kuulemma ole liian äitelää, niin kuin akkojen kakut kuulemma usein ovat.

Olikohan tuo kehu? Vanha rouva mietiskelee puolityhjän kakkuvadin äärellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti