17.4.2011

Makeaa makkaraa

Makkarantekoon tarvitaan 500 g keksejä murskattuna (ostin Lidl-merkkisiä, Marie-keksien tyyppisiä), 380 g konsentroitua maitoa sellaisenaan (ei keitettynä!), 200 g huoneenlämpöistä voita sekä 5 tl tummaa kaakaojauhetta.

Kaikki sekaisin ja sitten pyöreäksi pötköksi. Sain aikaiseksi viisi pötköä, jotka käärin pakastepusseihin. Sitten pakastimeen muutamaksi tunniksi. Otin yhden pötkön esille puolisen tuntia ennen sunnuntain päiväkahvittelua. Kierittelin sen kaakaojauheessa ja leikkasin viipaleiksi.

Maistuu makoisalta, muttei liian makealta.

Vanha rouva

PS. Tapasimme Vanhan herran kanssa kutsua venäläistä meetvurstia kissansilmämakkaraksi, kun asuimme ex-Neukkulassa. Nyt on Venäjäkin liittynyt terveysintoilijoiden joukkoon ja kunnon rasvaklönttien täplittämää metukkaa saa etsimällä etsiä venäläisistä supermarketeista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti