28.12.2010

Taivaalliset suklaapalat

VAROITUS! Jos pelkäät kalori- ja kolesterolipommeja, älä leivo tätä taivaspalaa! Se räjäyttää kertanielaisulla kaikki uuden vuoden lupaukset.

 Tee pohja: Paahda 7 dl tattarihiutaleita paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää 150 g voita paloiteltuna ja 2 dl fariinisokeria. Sekoittele, kunnes voi sulaa ja syntyy murumainen seos. Kippaa seos leivinpaperilla päällystetylle uunipelille ja tasoita lastalla.

Tee 1. täyte: Vispaa sekaisin 800 g maustamatonta tuorejuustoa, 2 tl appelsiininkuoriraastetta, 2,5 dl sokeria, 1 rkl vanilliinisokeria ja 4 dl ranskankermaa. Lisää yksitellen 8 munaa koko ajan vatkaten. 

Jaa 1. täyte kahtia. Lisää toiseen osaan 2. täyte, johon olet sulattanut miedolla lämmöllä 100 g voita ja 400 g tummaa suklaata. Muista sekoittaa koko ajan ja maustaa sitruslikööritilkalla.

Kaada ruskea seos ensin kakkupohjalle. Sitten valkea seos varovasti. Tee haarukalla koristeraitoja.

Paista 175 asteessa tunnin verran. Jäähdytä erittäin kylmäksi ennen kuin leikkaat pieniksi ruuduiksi kuumaan veteen kastetulla veitsellä. 

Vanha rouva iloisessa suklaahuppelissa

1 kommentti:

  1. Täytyy tässä jonkin aikaa sulatella joulu -ähkyä ja sitten leipomaan kiva että jotain entisestä blogista olet laittanut.

    VastaaPoista