16.9.2010

Jahtionnea

Venäläiset sanovat olevansa sienijahdissa, kun he menevät metsään sienestämään. Sienijahti on venäläisille kansallishuvia, josta osalliseksi pääseminen on unohtumaton kokemus.

Tässä pietarilaisen ystäväni Ninan resepti herkkutattien marinoimiseksi:

Metsästä = jahtaa pieniä, madottomia herkkutatteja. Puhdista ne huolellisesti. Kiehauta puhdistetut tatit kokonaisina miedosti suolatussa vedessä. Valuta. Lado sienet jäähtyneinä puhtaisiin säilyketölkkeihin. Laita kuhunkin tölkkiin muutama valkosipulinkynsi, kanelitanko, laakerinlehti, muutama mausteneilikka sekä ruokalusikallinen sinapinsiemeniä. Kaada päälle kiehautettu liemi, jossa on 8 dl vettä, 4 dl sokeria, 2 tl suolaa, 4 dl etikkaa. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

Herkkutatti on venäjäksi Valkea sieni. Nimen ymmärtää hyvin, kun on kerran maistanut venäläisen emännän marinoimia herkkutatteja: ruskean pinnan alta paljastuu lumivalkea sisus, jota ei aika eikä marinadi muuta miksikään.

Jahtionnesta osalliseksi päässyt Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti